Bénye: +36-29/434-125
Bénye-Káva Általános Iskola
Káva: +36-29/432-933

Járványügyi készenlét

Tisztelt Szülők!

Az 2020/2021. tanévben az Oktatási Hivatal a járványügyi készenlét idejére eljárásrendet dolgozott ki a köznevelési intézményekre vonatkozólag.

1. Koronavírus érintettség esetén az adott intézményben, vagy a település intézményeiben csak az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.

2. Az EMMI és az NNK közösen vizsgálja, hogy szükséges-e elrendelni egy intézményben más munkarendet. Az intézményben a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetéséről az Operatív Törzs dönt. Erről a döntésről a KK elnökének tájékoztatása alapján a Tankerület haladéktalanul értesíti az intézményt.

3. Az iskolaorvos feladata a jelzés, elkülönítés. A gyanús eseteket nem az iskolaorvos, hanem a háziorvos / házi gyermekorvos jelenti a járványügyi rendszerben, illetve a mintavételezést is ő rendeli el. A valószínűsített és megerősített esetek kontaktkutatását a kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve végzi. Hatósági karanténnal kapcsolatosan is ez a járványügyi hatóság dönthet.

Orvosi igazolás: Betegség esetén csak orvosi igazolás fogadható el és a gyermeket csak így lehet iskolába engedni. A szülői igazolás továbbra sem elfogadható egy betegség miatt távol maradó gyermeknél. A szülő csak előre tervezett és bejelentett családi ok miatt igazolhatja azt a meghatározott számú napot ( 3 nap ) a gyermekének, amelyet az iskola házirendje előír.

Az a tanuló vagy pedagógus, aki bármilyen betegség miatt marad otthon vagy önkéntesen vonul karanténba, csak orvosi igazolással mehet újra az intézménybe. Hatósági házi karantén esetén a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.

4. A pedagógusok és a tanulók is a közösségi terekben (pl. folyosó, mosdó, stb.) használjanak szájat és orrot eltakaró maszkot. A tanulók és a pedagógusok számára a tanteremben, saját csoportjukban továbbra sem kötelező a maszk viselése, de természetesen nem is tiltott.

5. A testnevelésórákon is alkalmazni szükséges a távolságtartás szabályait és - amíg az időjárás engedi –az órákat a szabadban kell tartani.

6. Alapszabály, hogy az intézménybe a tanulókon és az ott dolgozókon kívül „külsős személyek” ne lépjenek be (értendő ez a szülőkre is).

7. Egyéni - személyes megjelenést feltétlenül igénylő - ügyintézés esetén javasoljuk a telefonos időpont egyeztetést vagy az emailen történő megkeresést – benyeiskola20@gmail.com.

8. Az iskolafogászati ellenőrzések elhalasztásra kerülnek.

9. A tűzvédelmi gyakorlatok felfüggesztésre kerülnek.

10. Az iskolai étkeztetés során az étkezőben illetéktelenek ne tartózkodjanak.

11. Október 1-jétől kötelező lázmérés kell végeznünk minden tanulónál és dolgozónál az iskolába érkezéskor.

◂ Vissza
Copyright© Lőrincz Tímea 2015. Minden jog fenntartva.